Le Tricoteur

Als je een van onze Guernsey-truien aantrekt, draag je niet alleen een blijvende tijdloze klassieker, maar ook een stukje geschiedenis.

Er zijn niet veel kledingstukken met een geschiedenis die zo rijk is als de Guernsey-trui. Voor het eerst gedocumenteerd op het eiland Guernsey in de 16e eeuw en geassocieerd met zoute verhalen van zeevarenden van over de hele wereld, draagt ​​het aantrekken van een authentiek Guernsey een stukje levende geschiedenis.

Het gebruik van kamgarenwol vanaf de 17e eeuw betekende dat guernseys extra duurzaam en superweerbestendig waren, en weer in vorm kwamen na het wassen of na een goede plensbui in een storm.

GANSEY, ZEG JE?

Terwijl de populariteit van Guernsey zich buiten de Kanaaleilanden verspreidde, werd het praktische ontwerp door vissers overal in het land overgenomen. Het woord ‘guernsey’ werd in sommige gebieden ‘gansey’ en soortgelijke vierkante ontwerpen werden overal op de Britse eilanden gekopieerd en aangepast als de inspiratiebron voor de ‘visserstrui’.

De originele Guernsey-trui is natuurlijk te koop bij de Wandelwinkel

In feite is de visserstui unisex, ze zijn ook omkeerbaar en we raden aan ze achterstevoren / van voren naar achteren te dragen om de  levensduur te verlengen. 

In verband met de combinatie pandemie, brexit en overname van het bedrijf le Tricoteur zijn de truien en vesten van le Tricoteur momenteel niet bestelbaar. Vraag daarom naar beschikbare kleuren en maten. Misschien is uw maat nog in huis.

 

 

 

Vraag naar beschikbaarheid

Heeft u een vraag over onze truien of vesten bel me dan tijdens winkelopeningstijden 0570-615077 of stuur een mail.