Nieuwe publicaties
 
Noorwegen
Zweden
IJsland
Faeröer
Denemarken
Ierland
Groot-Brittannië
Duitsland
Frankrijk
Spanje
Zwitserland
Europa series
Wollen truien
Overig aanbod
 

Nederland

Een wandeling rondom de Veluwe - De langste boswandeling van Nederland. Deze wandelgids is het vervolg op 'De langste boswandeling van Nederland' in 2010 uitgegeven. De wandeling bestaat uit 20 etappes die samen één aaneengesloten route rondom de Veluwe vormen.
 
Bijna 300 kilometer wandelplezier, centraal gelegen in Nederland. De start en eindpunten van de etappes zijn vanuit alle windstreken uitstekend bereikbaar, zowel per auto als per openbaar vervoer. Ook daarom is deze gids zeer geschikt voor meerdaagse tochten.

Compleet met zorgvuldig samengestelde lijsten van adressen om te eten en te overnachten is deze gids de ideale wegwijzer voor iedereen die de Veluwe beter wil leren kennen. Leuk voor vele dagjes eropuit, lange wandelweekends of een hele vakantie. 168 bladzijden. Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.
Prijs 14,95

Een wandeling rondom de Veluwe Een wandeling rondom de Veluwe - kaart

Eveneens verschenen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig:

 • De mooiste bergwandelingen van Nederland
 • Wildlife wandelingen in Nederland
 • Wandelen buiten de binnenstad van Utrecht
 • Wandelen binnen de singels van Utrecht
 • De groenste wandelingen in de Randstad
 • Wandelen buiten de binnenstad van Leiden

Schrijverspad VeluwezoomSchrijverspad Veluwezoom
Een literaire en toeristische voettocht van Rhenen naar Dieren. De route loopt langs 98 schrijverslocaties van 39 nationale auteurs. De voettocht gaat door een afwisselend landschap dat is gevormd door oorspronkelijk 92 landgoederen. Lengte ruim 70 km. 264 blz. Uitgeverij Brussels Lof.
Prijs 16,95

Geert Grootepad - In het voetspoor van de moderne devotie.
De 100km lange voettocht slingert door het mooie, afwisselende en rustige Sallandse land, de bakermat van de modern devotie. Onderweg kom je langs alle plaatsen vanaf Deventer tot Zwolle die aan deze stroming herinneren. 100 bladzijden.
Prijs 12,90

Jacobswegen in Nederland - Te voet naar Santiago de Compostela
De wens naar gidsen met Nederlandstalige routes naar Santiago komt dichterbij. In november 2011 is de dubbelgids Jacobswegen in Nederland verschenen. De routes sluiten naar het zuiden naadloos aan op de Belgische pelgrimspaden.

Jacobswegen deel 1 Jacobswegen deel 2 Jacobswegen - kaart

Deel 1: De wegen vanuit het westen

 • Jacobsweg Amstelredam, van Den Oever naar Roermond
 • Jacobsweg Die Haghe, van Haarlem naar Brugge en Gent
 • Jacobsweg Thuredrecht, van Schipluiden naar Kapellen

Deel 2: De wegen vanuit het noorden en het oosten

 • Jacobsweg Nieumeghen, van Sint Jacobiparochie naar Eijsden
 • Jacobsweg Amsvorde, van Uithuizen naar Antwerpen
 • Jacobsweg Audenzeel, van Oldenzaal naar Doesburg

De routes zijn goed bruikbaar voor meerdaagse wandelingen of om te oefenen voor de grote tocht. Maar bovenal zijn beide gidsen bijzonder geschikt voor de pelgrim die daadwerkelijk op pad gaat naar Santiago de Compostela. Deel 1 en deel 2: 388 blz. Een uitgave van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.
Prijs 35,00

Maas-NiederrheinpadMaas-Niederrheinpad - Onbegrensd wandelen tussen Maas en Rijn.
Deze route is ontstaan uit de combinatie van twee wandelpaden: het
Maas-Schwalm-Nettepad en het Maasduinen-Nierspad. Wie het totale pad loopt, heeft aan het eind 342 km in de benen. Het streekpad 10 vormt te samen een grote lus met enkele dwarsdoorsteken, deels lopend door Nederland en Duitsland. Rivierenlandschappen, heide, meanderende beken, venen en vennen en uitgestrekte bossen. Aantal bladzijden: 192.
Prijs 18,70

De loop van de Drentsche Aa
Met deze gids maak je 150 km lang kennis met misschien wel de mooiste beek van Nederland. Een groot deel van dit stroomdal is in de loop der tijd ongeschonden gebleven. Een aanrader van De Wandelwinkel. Uitgave Stichting Het Drentsche Landschap.
Prijs 14,95

De loop van de Drentsche Aa

Eveneens verschenen bij Stichting Het Drentsche Landschap:

 • De loop van het Oude Diep
 • De loop van de Reest

Noorwegen

Paarden stelenPaarden stelen - Per Petterson, Uitgeverij De Geus
Deze roman vertelt meer over het Noorse landschap en de Noorse mentaliteit dan welk ander boek dan ook. De 67-jarige Noor Trond trekt zich terug in een huisje aan de oostgrens van Noorwegen. Hij heeft na de dood van zijn vrouw zijn bedrijf en zijn huis verkocht en woont nu alleen met zijn bastaardhond.
Een prachtig boek. Winnaar van de Independent Foreign Fiction Prize 2006.
Priis 12,50

Altijd Noorwegen - Gerrit Jan Zwier. Uitgeverij Atlas. Verschijnt mei/juni 2012
Prijs 21,95

Andere boeken van Zwier: Altijd Lapland; De knoop van IJsland; Het noordelijk gevoel; Nooit hier, altijd daar; Mijn Wadden.

Noorderlicht - een thriller van Suzanne Vermeer
Wat een onvergetelijke rondreis in Noorwegen had moeten worden voor Kims dertigste verjaardag, verandert in een helse tocht als een deel van haar vriendengroep wordt vermoord.
Prijs 17,50

GripGrip - Stephan Enter. Uitgeverij Van Oorschot. Hardcover.
Een alpinisten incident op de Lofoten. Grip gaat over vriendschap, over reizen, over zelfinzicht, over vergankelijkheid en over de vraag of je het leven leidt dat je had willen leiden. Er zit bijzonder veel vaart in dit boek. Een rijke verademing om te lezen.
Prijs 17,50

Noorwegen - De Europese kust.
Noorwegen heeft een kustlijn van meer dan 25.000 km. Fjorden, stranden en vissersplaatsen. Dit boek is inclusief de eilandengroep de Lofoten. Een fotoboek van Martin Kers. Eerste de el in een prestigieuze reeks: het magnum opus van Nederlands bekendste natuurfotograaf. WBooks, april 2012, 160 blz, 24 x 30 cm, 400 ill., in kleur, gebonden.
Prijs 34,50

Noorwegen - De Europese kust Kusten Noorwegen

Bergtochten in NoorwegenBergtochten in Noorwegen van Jolanda Linschooten Dominicus Adventure
Niet nieuw maar al jaren bestseller en evergreen voor het wandelen in Noorwegen. Elf bekende en minder bekende bergebieden komen uitgebreid aan bod. Dagtochten en trektochten, langs hutten of met de tent. Met van dag tot dag etappe beschrijvingen. Zeer complete gids met 440 bladzijden. Noorwegen is een droombestemming voor mensen die de wildernis in willen trekken op zoek naar het grote avontuur. De gids is een sterke aanrader. Voor de mooiste vakanties van je leven. Tochten om nooit te vergeten. Het boek is goed voor vele vakanties. Wel beschouwd een koopje dus.
Prijs 32,95

Noorwegen Actief
Reisgids met 30 wandelingen, fietstochten en autoroutes. Uitgave ANWB. Een aardige Nederlandstalige basisgids.
Prijs 14,95

Norwegen - Martin Dietrichs, Bruckmann Verlag, verschijnt voorjaar 2012 Wandern im Land der Elche und Fjorde. Die 40 schönsten Touren. Met GPS-data. 168 blz., formaat 11,5 x 17,5 cm.
Prijs 12,95

Traumtreks Norwegen - Die 20 schönsten Touren zwischen Skagerrak und Nordkap.
20 Treks om na te wandelen en bij weg te dromen in heel Noorwegen. 192 blz, 200 ill., formaat 16,5 x 23,5 cm. Verschijnt zomer 2012.

LofotenLofoten, Edition Elch, 9e editie 2011, ca 384 blz. Zeer uitvoerige, compacte Lofoten gids met bovendien 14 wandelingen. Samen met de Lofoten kaart kan uw droomreis dit jaar niet meer stuk.
Prijs 20,95

Alle overige wandelgidsen Noorwegen met dagwandelingen, zoals de Rothergidsen; en trektochten, met als topper Bergtochten in Noorwegen van Jolanda Linschooten
zijn uit voorraad leverbaar bij De Wandelwinkel in Deventer.

Voor lopende en nieuwe Noorse Turkart topografische wandelkaarten en het complete Turkart overzicht 2012 van Kartverket – Ugland IT zie elders op deze website van De Wandelwinkel. Turkart wandelkaarten Noorwegen meestal uit voorraad leverbaar.
Prijs 19,90

Zweden

Wandelen in Västernorrland Medelpad en Ångermanland, inclusief de Hoge Kust. Gids met 21 wandelingen. Routes van 6,7 tot 18,6 km. Het zijn vaak delen van langeafstandspaden waar rondwandelingen van zijn gemaakt. Bossen, veengebieden, kristalheldere meren, en machtige rivieren. Maar ook gezellige steden en dorpjes met mooie traditionele houten huizen. Een uitgave van One Day Walks Publishing.
Prijs 14,50

Wandelen in Vasternorrland

Van dezelfde uitgever verscheen:

 • Wandelen in Värmland (Midden-Zweden)
 • Wandelen in Devon (Zuidwest Engeland)
 • Wandelen op Mallorca
 • Wandelen op Menorca
 • Wandelen op Corfu
 • Wandelen op Rhodos

Schweden Mitte - Zwischen Höga Kusten, Härjedalen und Jämtlandsfjäll.
Een paradijs voor de wandelaar: de wilde oostkust.en de rustige fjällen in het westen langs de grens met Noorwegen. 50 touren, met GPS-tracks. 176 blz. Bergverlag Rother, zomer 2011
Prijs 16,90

Lappland - Schweden, Finnland und Norwegen mit Lofoten.
50 dagtochten en meerdaagse trektochten door de mooiste landschappen van het hoge noorden: o.a. Kungsleden, Padjelantaleden, Sarek en Abisko Nationaalpark. Het Berenpad en een aantal natuurparken in Finland, de Noordkaap en een viertal wandelingen op de Lofoten. Bergverlag Rother, 2e druk zomer 2011.
Prijs 16,90

Rother gidsen

Van Rother zijn eveneens verschenen:

 • Schweden Süd - Van Skåne en Småland tot aan Stockholm en Dalarna.
 • Norwegen Süd - Dagwandelingen en enkele trektochten o.a. op de
  Hardangervidda, in Rondane en Jotunheimen.
 • Norway South - Dezelfde gids als Norwegen Süd maar dan in het Engels.
 • Dänemark Jutland - Wandelingen langs de Noordzee en Oostzee.

De gidsen beschrijven 50 ééndaagse en soms enkele meerdaagse touren.

IJsland

Trotter IJsland
Een unieke bestemming voor wie op zoek is naar rust en ruimte. IJsland is het dunstbevolkte land van Europa en geeft je het 'alleen-op-de-wereld'-gevoel. Vulkanen, geisers en thermale bronnen getuigen van de rijke geologische geschiedenis van het land.
Prijs 15,98

Rough Guide IJsland
Voor de liefhebbers van de Rough Guide gidsen goed nieuws. Er zijn nu een aantal titels in het Nederlands verschenen. Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Voor Europese landen en steden meestal completer en beter dan de Lonely Planet !

Iceland

Flaptekst Engelse editie:
The Rough Guide to Iceland also includes two full-colour sections introducing the island's geological outdoor wonders and rich Viking heritage and expert background on everything from Iceland's landscape to the country's outstanding birdlife. Explore every area of this amazing island with easy-to-use maps and a handy language section.
Prijs 19,90 Nederlandse editie

Engeland, Wales en Schotland

Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland Jolanda Linschooten
In dit boek worden 37 bergtochten in Schotland, Wales en Engeland beschreven, waarvan 11 meerdaagse tochten en 26 dagtochten – bij elkaar 83 dagen bergwandelen. Aangezien Schotland de meeste ruwe bergen telt, zijn daarvan vijf gebieden opgenomen: de eenzame Noordwestelijke Hooglanden, de populaire Cairngorms, de magische bergen rond Ben Nevis en Glencoe, het rotsige eiland Skye en het verrassende eiland Arran. Van Wales worden de weidse Brecon Beacons en het alpiene Snowdonia beschreven. En van Engeland komt het uiterst gevarieerde Lake District aan bod. Elke tocht is voorzien van een korte karakteristiek en een uitgebreide beschrijving plus noodzakelijke wandelinformatie, zoals hoe je er komt, welke kaart je nodig hebt en waar je kunt overnachten. De tochtbeschrijvingen worden afgewisseld met levendige kaders, waarin aan de tochten gerelateerde achtergrondinformatie en anekdotes staan. Verder vind je vooral veel inspiratie en tips over het Britse weer, het wildkamperen, de bothy’s en het navigeren zonder paden. De Britse bergen mogen relatief gezien niet hoog zijn, ruig zijn ze zeker. Hopelijk vormt dit boek voor de lezer een inspiratiebron om bewust die natuur op te zoeken, er deel van uit te maken en haar te respecteren.

Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland Bergtochten in Schotland Wales en Engeland

Bergtochten in Noorwegen, Bergtochten in de Zwitserse Alpen en nu dus Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland, alle drie titels zijn een hoogtepunt in de bergwandelliteratuur van Jolanda Linschooten en Dominicus Adventure.
Prijs 19,95

Engeland

Walking on GuernseyWalking on Guernsey Paddy Dillon Cicerone 2011
Handy guidebook describing 25 walks on Guernsey, Alderney, Sark and Herm, Channel Islands. Almost all the walks link directly with one or two other walks allowing all kinds of extensions to the routes. Good paths and tracks are used, along with quiet country roads. Occasionally rugged cliff paths are used to explore the beautiful coastline.
Prijs 18,50

 Walking on JerseyWalking on Jersey Paddy Dillon Cicerone 2011
This handy guidebook describes 24 day walks on Jersey in the Channel Isles. Parts of many routes can be combined to make longer routes, including the Jersey Coastal Walk and part of the Channel Islands Way. Good paths and tracks are used, along with quiet country roads. Occasionally rugged cliff paths are used to explore the beautiful coastline.
Prijs 18,95

 Suffolk Coast and Heath WalksSuffolk Coast and Heaths Walks Laurence Mitchell Cicerone Summer 2012
A handy, pocket-sized guide to 3 long-distance walks in Suffolk, 40 to 60 miles long: the Suffolk Coast Path (Lowestoft to Felixstowe), the Stour and Orwell Walk (Felixstowe to Cattawade) and the Sandlings Walk (Ipswich to Southwold). Three weekends of easy walking covering the whole of the Suffolk Heritage Coast, largely in an AONB (Areas of Outstanding Natural Beauty). More...
Prijs 18,95

 

 

Walking in Cumbria's Eden ValleyWalking in Cumbria’s Eden Valley Vivienne Crow Cicerone, 2011
A handy guidebook describing 30 walks in the Eden Valley, Cumbria. The wide variety of routes range from 3-17 miles in length explore the river Eden from Kirkby Stephen past Penrith and Carlisle to the Solway Firth. Many of the walks have views of the Lake District, Pennines and Scottish hills, and link with the Settle-Carlisle railway line.
Prijs 18,95

 
C2C Cycle RouteThe C2C Cycle Route Jeremy Evans Cicerone 2011
A handy pocket-sized guidebook for anyone cycling the Coast to Coast (C2C) Sustrans cycle route, across the UK. The 140 mile route from Whitehaven or Workington to Tynemouth or Sunderland is mostly on cycle paths, forest tracks and minor roads with off-road options and taster day rides described. The cycle-friendly route is described over 5 days. Read and see more…
Prijs 18,95

 End tot end Cycle RouteLand's End to John o' Groats: The End to End Cycle Route Nick Mitchell Cicerone 2012
Handy guidebook describing the 991 miles 14-days End to End cycle route from Land's End to John o' Groats (LEJOG), largely on minor roads and cycle paths, with detailed maps, profiles, all key grid refs and GPX files. Also full listings of accommodation providers, tourist information offices and bike shops as well as tips for first-time cycle tourers. More...
Prijs 21,95


Schotland

The West Highland Way Terry March Cicerone 2012 herziene uitgave
Handy pocket sized guidebook for anyone planning to walk the West Highland Way National Trail. The popular 95-mile long-distance route from Glasgow to Fort William typically takes less than a week to walk, passing through the stunning scenery that Scotland has to offer. A description of the Way is also provided for walkers from north to south. Read and see more…
Prijs 18,95

The West Highland Way The West Highland Way

Not The West Highland WayNot The West Highland Way Ronald Turnbull Cicerone 2010
Not new, maar wel een van de highlights van Schotland.
The West Highland Way is one of the UK’s finest long distance walks, but the path runs close to a busy main road and avoids the mountain tops. NOT The West Highland Way describes alternative routes over mountains, smaller hills or high passes to all but one of the Way's nine stages. With add-on day trips over Ben Lomond or Beinn Dorain. More...
Prijs 18,95

 


The Ayrshire and Arran Coastal PathThe Ayrshire and Arran Coastal Path Keith Fergus Cicerone 2011
A guide to walking or backpacking along the Ayrshire and Arran Coastal Paths, which stretch for over 150 miles along the stunning west coast of Scotland, within easy reach of Glasgow. Described in 11 day stages, passing through Girvan, Ayr and Ardrossan, good public transport means walkers can tackle it as day walks or weekend trips.
Wonderful showcase of long-distance coastal walking at its finest.
Prijs 18,95

 Walking on the Isle of MullWalking on the Isle of Mull Terry March Cicerone 2011
Walking on the Isle of Mull, off the west coast of Scotland. Includes routes on Ulva, Gometra, Iona and Erraid. Walks range from 3 to 14 miles long and from short circuits to demanding mountain traverses, but without technical difficulties. The Isle of Mull is wild, rugged and great for wildlife spotting.
Prijs 18,95

 


Ierland

ConnamaraConnemara - Luisterend naar de wind Tim Robinson, Uitgeverij Atlas
Dit boek is een liefdesverklaring aan een bijzonder deel van Ierland.
Wat betreft zijn landschap, geschiedenis en folklore is Connemara een bijzonder gebied. Hoewel geografisch slecht afgegrensd, is het zonder twijfel een plek die afwijkt van de rest van Ierland. In Connemara buigt Robinson zich met nauwgezette aandacht en een flonkerende pen over het in West-Connemara gelegen Roundstone en omgeving. Van de niet-gemarkeerde graven van ongedoopte kinderen tot aan de glinsterende toppen van de Twelve Pins luistert Robinson al wandelend en om zich heen kijkend naar een landschap.

Robinson heeft een onvergetelijk portret vervaardigd van een klein hoekje van een klein eiland dat als een belangrijke beginselverklaring over de wereld, waarin we allemaal leven, gelezen kan worden – onwetend over haar verleden, achteloos over de door haarzelf uitgelokte bedreigingen voor haar toekomst.

Verblijf in de woonplaats van Tim Robinson. In Roundstone, in het Letterdyfe House in Connemara, kunt u prachtig logeren. Voor meer informatie: www.letterdyfehouse.nl
Prijs van 24,95 voor 8,95 Nederlandstalig

Aran-eilandenDe Aran-eilanden Tim Robinson, Uitgeverij Atlas
Een van de oudste landschappen ter wereld is te vinden op de Aran-eilanden, in de Galway-baai aan de westkust van Ierland. Tim Robinson beschrijft in een meesterlijke, evocatieve taal zijn levenslange fascinatie voor deze eilandengroep. Hij neemt de lezer mee op zijn reis over het grootste eiland, Árainn (Inishnore), en beschrijft de historie, legenden, beroemde bezoekers, de cultuur en de ongerepte natuur.

'Ik geloof niet dat er in de wereld een tweede boek bestaat zoals dit.'
Cees Nooteboom

‘Het beste boek dat ooit door een Engelsman over Ierland geschreven is’
The Independent

Prijs van 24,95 voor 8,95 Nederlandstalig

Duitsland

Een voettocht langs Rijn en Donau Patrick Leigh Fermor, Uitgeverij Atlas
In 1933 vertrekt Patrick Leigh Fermor vanuit Hoek van Holland om een voettocht te maken naar Constantinopel. Het grootste deel van zijn reis, de tocht van Hoek van Holland naar Boedapest, beschrijft hij in Langs Rijn en Donau en Tussen wouden en water. Deze twee klassiekers zijn nu samengevoegd in één band. In Een voettocht langs Rijn en Donau verweeft hij anekdotes, geschiedenis en cultuur in zijn magistrale verslag van zijn wandelreis door het oude Europa.
Prijs van 24,95 voor 8,95 Nederlandstalig

België en Luxemburg

Ardennen Hoge Venen 50 wandelingenArdennen Hoge Venen 50 wandelingen Rother wandelgids Uitgeverij Rother / Elmar 2012
Rother gids vertaald in het Nederlands. Wandelboekje met 50 mooie wandelingen in de Belgische Ardennen en in de Hoge Venen, het hoge moeras ten westen van de Eifel en langs de valleien van de Warche, de Ourthe, de Semois, de Lesse en de Maas. Betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen.
Prijs 16,95

 

Frankrijk

Bergwandelingen Franse Alpen met uitzicht op de EcrinsBergwandelingen Franse Alpen met uitzicht op de Écrins door Noes Lautier en Robert Eckhardt, 2012
Met uitzicht op de Écrins beschrijft de mooiste wandelingen in de Cerces, de oostelijke Écrins en de Queyras (het centrale deel van de Franse Alpen) en bevat 72 dagtochten en 5 trektochten. Veel tochten zijn geschikt voor families met kinderen; er zijn zelfs twee kindertrektochten bij. Zo’n 75% van de routes heeft moeilijkheidsgraad T2 of T3, met loopuren rond de 3,5 tot 5 uur. De rest is T4 met enkele T5- en zelfs een T6-uitschieter. Auteur Noes Lautier schreef de gids samen met Robert Eckhardt. Alle tochten hebben zij zelf gelopen en beschreven en daarbij 67.880 meter gestegen en 90 toppen in de Franse Alpen beklommen. Na de Tour du Mont Blanc en Met uitzicht op de Mont Blanc is dit de derde bergwandelgids van Lautiers hand. T staat voor de technische moeilijkheid. T1 is eenvoudig en T6 zijn de zwaarste wandelingen.
Prijs 19,75

In dezelfde serie al eerder verschenen:
Bergwandelingen met uitzicht op de Mont BlancBergwandelingen met uitzicht op de Mont Blanc door Noes Lautier en Robert Weijdert, 2009
De Mont Blanc oefent als hoogste berg van de Alpen een magische aantrekkingskracht uit op bergsporters. Wie eenmaal de reusachtige granieten flanken en de enorme gletsjerstromen heeft gezien, zal dat beeld nooit vergeten. Deze gids cirkelt in 38 dagtochten als het ware om de berg heen. Het laat zien hoe de Mont Blanc er vanuit zijn directe omgeving uitziet. In telkens wisselende wandelingen krijgt de gebruiker van deze gids een beeld van het majestieuze karakter van de 'Witte Monarch'. De tochten zijn verdeeld over een Frans, Italiaans en Zwitsers deel en zeer gevarieerd. Eenvoudige wandelingen voor kinderen, meerdaagse beklimminge en trektochten - ze komen alle aan bod. De auteurs Noes Lautier en Robert Weijdert, bekend van vele publicaties over de bergsport, hebben jarenlang het gebied tot in alle uithoeken verkend. Het resultaat is een uiterst praktische gids waarin de lezer telkens wordt verrast door de vele mogelijkheden in het achterland van de Mont Blanc. Inclusief 10 meerdaagse tochten. Sommige wandelingen ook geschikt met kinderen.
190 pagina’s met veel foto's en kaartjes.
Prijs 19,75

Nog een gids van deze uitgever. Niet nieuw maar wel een schitterende huttentrektocht:

Tour du Mont BlancTour du Mont Blanc door Noes Lautier, 2009
De Tour du Mont Blanc is een lange meerdaagse tocht rondom het hoogste massief van de Alpen. De route loopt door Frankrijk, Italië en Zwitserland en neemt gemiddeld twee weken in beslag. De telkens wisselende landschappelijke beelden van hoge bergen, reusachtige gletsjers en lieflijke dalen, maken op iedere bergwandelaar een onvergetelijke indruk.
Noes Lautier, die bijna twintig jaar mede het gezicht heeft bepaald van het buitensportblad Op Pad, is de juiste persoon om deze tocht te beschrijven. Na twee jaar van omzwervingen, waarbij ze de tocht verschillende keren liep en alle varianten verkende, heeft ze haar ervaringen bijeengebracht in deze praktische gids.
Nieuw ten opzichte van alle andere (buitenlandstalige) gidsjes over de Tour du Mont Blanc zijn het routeconcept en de routebeschrijving. De tocht bestaat uit de officiële route en een groot aantal varianten. Door de heldere manier waarop beide zijn gerangschikt in 9 trajecten (een traject is nadrukkelijk géén dagetappe), kan de gebruiker op simpele wijze zijn eigen ideale Tour du Mont Blanc samenstellen. Om de lezer op weg te helpen heeft de auteur zelf de mooiste Tour du Mont Blanc op papier gezet (pagina 8). De gids geeft ook de nodige informatie over berghutten, gîtes d'étapes en kabelbanen.
Prijs 14,90

Spanje en Portugal

Spanish Pyrenees and steppes of HuescaSpanish Pyrenees and steppes of Huesca Crossbill Guide, 2012
Huesca (Spain) is the northern, and most diverse, of Aragon’s three provinces. It covers both the wild High Pyrenees, their wooded foothills and the steppes in the basin of the Ebro. There are few areas in Europe with such a diversity of landscapes and of flora and fauna. From the alpine heights of Ordesa to dry semidesert of Belchite, this guidebook shows you the best sites and reveals their flora and fauna.

 • The guide that covers the wildflowers, birds and other wildlife
 • Routes, where-to-watch-birds information and other observation tips
 • Insightful information on landscape and ecology

Deze gids maakt deel uit van de reeks Crossbill Guides
Prijs 24,95

Zwitserland

Niet nieuw maar als bestseller nogmaals vermeld:
Bergtochten in de Zwiterse AlpenBergtochten in de Zwitserse Alpen van Jolanda Linschooten. Een uitgave van Dominicus Adventure.

Bergtochten in de Zwitserse Alpen van Jolanda Linschooten is een uitgebreid, praktisch en inspirerend boek voor iedereen die wil gaan wandelen in Zwitserland. De wandelgids is in het Nederlands en vertelt alles over natuur, wandelmogelijkheden, tochtvoorbereiding en veiligheid. Vervolgens worden maar liefst 34 wandeltochten beschreven varierend van dagwandelingen van 4 uur tot meerdaagse trektochten van 10 dagen en alles wat daartussen zit. O.a. de Walserweg door Wallis en Tessin, de Sentiero Ticino in Tessin, de Umer Alpen Traverse over de Furkapass en de Bergun-Bergell route in Graubunden. De wandelgids geeft zeer gedetailleerde informatie en routebeschrijvingen en de gids ziet er ook aantrekkelijk uit met de vele kleurenfoto's, kaarten en plattegronden. Bergtochten in de Zwitserse Alpen van Jolanda Linschooten, 3e druk 2011.
Prijs 24,95

Oostenrijk

Wandelen in de Oostenrijkse AlpenWandelen in de Oostenrijkse Alpen Jonathan Vandevoorde Uitgever: Dominicus Adventure, 2012
In deze gids worden 29 wandelingen en 70 uitbreidingen of varianten in twaalf bekende bergstreken van Oostenrijk thematisch beschreven. Deze dagtochten, een mix van makkelijke gezinswandelingen tot uitdagende overschrijdingen, zijn door de auteurs gekozen omdat er een boeiend verhaal over te vertellen is. Dit betekent dat er in de beschrijvingen veel wetenswaardigheden en anekdotes verwerkt zijn over geschiedenis, geologie, cultuur, natuurbehoud en dieren en planten van de Oostenrijkse Alpen, bedoeld om voor, tijdens of na je wandeltocht van te genieten.
Daarnaast wordt voor elke streek een reeks dagtochten en meerdaagse wandelingen – 80 in totaal – opgesomd waarvan de redactie vindt dat ze een ‘must’ zijn voor iedereen die er een wandelvakantie houdt. Alle wandelingen zijn op overzichtelijke gebiedskaartjes weergegeven en voorzien van de noodzakelijke praktische gegevens zoals duur, moeilijkheidsgraad, benodigde conditie en ervaring, het karakter van het landschap en mogelijke varianten en uitbreidingen voor alle smaken. Ook wordt aangegeven of de tochten al voor jongere of grotere kinderen geschikt zijn. Want de Oostenrijkse Alpen zijn een wandelparadijs voor bergliefhebbers van elke leeftijd en elk niveau.
Prijs 19,95

The Adlerweg Mike Wells Cicerone 2012
The AdlerwegA new trekking guide to the Adlerweg, or Eagle’s Way, right across the Austrian Tyrol, from east to west, from St Johann to St Anton. The route is described in 23 main stages with 6 low-level alternatives and 8 high-level alpine alternatives. Lots of information included about facilities along the route and detailed sketch maps.

The Adlerweg is a summer walk with a season from mid-June to early October, although after heavy winter snowfall significant snow may remain at higher altitudes until mid-July. It is possible to walk the entire route in 15 days, but this requires an average of seven hours walking every day, covering 20km, mostly above 1000m. If you wish to take it more gently, five hours walking, covering 14km per day will enable you to complete the trek in three weeks.

This guidebook describes six easier variant stages that avoid the more airy parts, and eight more difficult ‘Alpine’ Stages that provide an alternative high-level trek through the Lechtaler Alps.
Prijs 21,95

Trekking in the Stubai AlpsTrekking in the Stubai Alps Allan Hartley Cicerone 2011
Third edition trekking guide to two multi-day hut-to-hut tours in the stunningly scenic Austrian Tyrol, Europe, south of Innsbruck - the Stubai Rucksack Route (or Höhen Weg) and the more challenging Stubai Glacier Tour, which involves glacier crossing. Either tour can be completed in 8-10 days. Includes a comprehensive hut directory.
Prijs 21,95

Italië

Niet nieuw maar sterke aanrader voor de zomer van 2012:

Bergwandelen in de Italiaanse Alpen Piemonte-Aosta-Lombardije
Auteur Henk Filippo. Een uitgave van Dominicus Adventure.
Bergpaden voeren je in de Italiaanse Alpen niet alleen naar de mooiste landschappen en bergtoppen, maar ook naar afgelegen dorpjes, sfeervolle herbergen en gastvrije berghutten. Dit boek staat garant voor het beleven van mooie avonturen, vaak ver van het massatoerisme. De wandelingen lopen in zwaarte uiteen van eenvoudige dalwandelingen, die voor iedereen te maken zijn, tot pittige meerdaagse tochten over hoogtepaden voor ervaren bergwandelaars.De auteur is een ervaren bergwandelaar en alpinist en onderneemt al vele jaren tochten in alle uithoeken van de Italiaanse Alpen. Voor deze gids maakte hij een selectie van de mooiste wandelingen en trektochten tussen de Alpi Marittime en de Bergamasker Alpen.
Prijs 20,95

Walking in AbruzzoWalking in Abruzzo Stuart Haines Cicerone 2011
First English-language guide to walking in Abruzzo, in the Apennine mountains centred on Sulmona and between L'Aquila and Castel de Sangro, one of Italy's wildest regions with 3 national parks and 1 regional park. 30 day and half-day walks including an ascent of Como Grande, on Gran Sasso, the highest point in Italy outside the Alps. Read and see more…
Prijs 21,95

 

 


Walking in Sardinia

Walking in Sardinia 50 walks in Sardinia's Mountains Paddy Dillon Cicerone 2011
A handy guidebook describing 50 day walks on the island of Sardinia. The routes explore the north east of Sardinia, including the Ogliastra coast and the Gennergentu mountains further inland. These are the highest, wildest and most dramatic parts of Sardinia. Much of the walking is tough, with some scrambling involved. More...
Prijs 21,95

Divers wandelen

The Via Francigena Canterbury to Rome - Part 1
Canterbury to the Great St Bernard Pass by Alison Raju Cicerone 2012
An essential guidebook for anyone planning to walk the Via Francigena pilgrim route from Canterbury to Rome. Part 1 describes the first 945km of the pilgrimage from Canterbury to the Great St Bernard Pass. Contains all the planning information you need for your pilgrimage, including details of facilities and accommodation along the route. More...
Uitspraak Via Francigena: niet ‘Fran-si-géé-na’ met de klemtoon op gee. Geen Italiaan zal dit begrijpen. Juiste uitspraak ‘Fran-tsjie-dsjina’ met de klemtoon op tsjie.
Prijs 21,95

The Via Francigena Canterbury to Rome The Via Francigena Canterbury to Rome

The Via Francigena Canterbury to Rome

 

 

De Wandelwinkel
Bergkerkplein 5
7411 EN Deventer

0570 615077
info@dewandelwinkel.nl

Routebeschrijving

Bestellen
Hoe kan ik kaarten en boeken bestellen?

ma Gesloten
di 11.00 - 17.30
wo 11.00 - 17.30
do 11.00 - 17.30
vr 11.00 - 17.30
za 11.00 - 17.00
zo Gesloten

Kamer van Koophandel
68917929

Btw-nummer
NL066104671B01

Nordeca

Kartverket

Den Norske Turistforening

Logo Svenska Turistföreningen

Logo Devold

 

de Wandelwinkel Startpagina de Wandelwinkel