Archief nieuwe publicaties
 
Noorwegen
Zweden
IJsland
Faeröer
Denemarken
Ierland
Groot-Brittannië
Duitsland
Frankrijk
Spanje
Zwitserland
Europa series
Wollen truien
Overig aanbod
 

Literatuur bij de Wandelwinkel
Nieuw en/of bijzonder:

Vila Pouca van Gerrit Komrij. Achterflaptekst: “Sommige toeristen schijnen een hotel in de diepe binnenlanden te verkiezen omdat je daar fijn kunt wandelen. Nu, we zijn omringd door bossen, maar wandelpaden zijn er niet. Wel veel kuilen en stropersklemmen. Altijd prijs”. We hebben het hier over Portugal. Portugal volgens Komrij.
Prijs € 15,90

De Wandelaar van Adriaan van Dis. “Een man krijgt - tijdens zijn dagelijkse wandeling - bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent : die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.”
Een roman die de lezer met zijn neus op het nieuws van vandaag drukt. Een prachtboek, misschien wel zijn beste roman.
Prijs € 17,90

De laatste wildernis van Robert Macfarlane. “Zijn er nog ongerepte plekken waar de natuur ongestoord haar gang kan gaan? Of is alles al gecultiveerd. Robert Macfarlane vraagt zich af of werkelijke wildernis nog bestaat en trekt erop uit om de natuur te ondergaan. Hij klimt in bomen, zwemt in grotten, doorkruist hooglanden en overnacht op heuveltoppen en afgelegen stranden.”
Een prachtige evocatie van de wildernis welke leest als een reisverslag, een geschiedenis van het landschap. Meeslepend en inspirerend.
Prijs € 19,90

Naar de rand van de kaart van Gerrit Jan Zwier. “Van plekken aan de rand van de kaart, de wereld, zoals Vuurland, Patagonië en Tristan da Cunha, gaat een geheimzinnige aantrekkingskracht uit. Het hoge Noorden en het diepe Zuiden hebben, wat landschap en geschiedenis betreft, veel gemeen.
Prijs € 18,50

Eveneens van Gerrit Jan Zwier:

Altijd Lapland. Lapland heeft Zwier altijd gefascineerd: de ruimte, de weidsheid, de toendra, de bossen, het rendiervolk, de vogels, de flora, de geschiedenis. Altijd Lapland vormt de neerslag van bijna veertig jaar
Lapse ervaringen. Zijn eerste grote reis ging naar het noorden van Scandinavië. Een aanrader voor de liefhebbers van noordelijke reis- verhalen en wandelvakanties in Lapland.
Prijs € 17,50

De knoop van IJsland. Een meeslepende historische roman over twee mensen die in een barre omgeving met zichzelf in het reine proberen te komen. De roman geeft een indringend beeld van IJsland, een land dat zowel op romantische als minder romantische geesten een grote invloed heeft.
Prijs € 15,00

Mijn Ierland. Is zowel voor Ierlandbeginners als Ierlandkenners een must.
Een aanstekelijke en persoonlijke Ierlandfascinatie.
Prijs € 18,90

Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans. De beroemde roman in een nieuw jasje van De Bezige Bij. Groots, meeslepend, filosofisch.“Droge taal, natte sokken, het kompas is kwijtgeraakt. Een meesterwerk.” aldus de Irish Times.
Prijs € 10,00

De andere kant van de wereld, een reis langs 31 Zuidzee-eilanden
van Rudi Rotthier. “In een oceaan, verspreid over een kwart van het aardoppervlak, leven enkele miljoenen mensen op geïsoleerde eilandjes in unieke samenlevingen. Ooit werden ze beschouwd als natuurmensen, als gelukkige wilden in een wereld van overvloed en vrije liefde.
Een ontluisterend mooi boek, zuiver en onopgesmukt geschreven.
Prijs € 19,90

Een eigen koninkrijk van Marco Daane. “ Het boek verhaalt over zes eilanden aan de rotsige randen van Schotland, Wales en Bretagne. Ruige kusten, onstuimige klimaatsomstandigheden en minimale menselijke bewoning beïnvloedden hun ontwikkeling en karakter – én zes schrijverslevens. Zij ervoeren ook de andere kant van het eilandbestaan : een leven van grote intensiteit in een eigen wereld.”
Prijs € 24,90

Scandinavische huizen van Macarena San Martin; Librero 2008, 256 blz. Klein formaat, mooi uitgegeven boek. Moderne, veelal houten huizen gebouwd door hedendaagse architecten.
Prijs € 6,95


Diversen : categorie reis- en wandelgidsen & fietsgidsen


Van de Deventer Bomenstichting 2 nieuwe uitgaven.

 • Het - Deventer Bomenboek - met prachtige foto’s van bomen die in Deventer e.o. te zien zijn.
  Prijs € 16,95
 • En het wandelgidsje Wandelen langs Deventer Bomen.
  Prijs € 9,95

Ik wandel dus ik besta van Joyce Roodnat. Een keuze uit de vele wandelingen die Roodnat de afgelopen drie jaar in het NRC beschreef.
Prijs € 14,95

100 x aan de wandel, eveneens van Joyce Roodnat, is ook nog in de handel. Met een voorwoord van Arnon Grunberg!
Prijs € 16,75

Een volledig herziene druk van de fiets- en wandeltocht Het Jabikspaad van Sint Jacobiparochie (Fr) naar Hasselt (Ov).
Prijs € 15,00

Stad & Land Dichtbij. 15 Wandel- en fietstochten die in het AD verschenen, zijn nu gebundeld in deze gids.
Prijs € 13,95

40 Verrassende dagwandelroutes in Nederland. Per provincie een selectie van de mooiste routes in Nederland.
Prijs € 12,95

20 x Logeren en Wandelen in Nederland. Alle routes starten vanaf 20 gastvrije adressen.
Prijs € 15,95

Reis met een ezel door de Cevennen. Verslag van de route die de Schotse schrijver Robert Louis Stevenson in 1879 maakte met zijn ezel Modestine. Met een voorwoord van Kees van Kooten.
Prijs € 17,50
Heeft de route uw interesse gewekt? De Grande Randonnée 70 heeft de Wandelwinkel zowel Frans- als Engelstalig op voorraad.
Voor de ware smulpapen eventueel aangevuld met de uitgave van Miam Miam Dodo. Wie met zijn of haar Modestine gaat stappen raden we aan eerst Op Stap met een Ezel van Jacques Clouteau te lezen. Ezels zijn lief maar kunnen eigenwijs zijn. Clouteau vertelt in zijn boek hoe met uw nieuwe metgezel diervriendelijk om te gaan.
Prijs € 25,00

Herdrukken verschenen onlangs o.a van de Nederlandse LAW’s:

 • Pieterpad 1
 • Maarten van Rossumpad
 • Pelgrimspad 2
 • Noaberpad
 • Hanzestedenpad.

Ook een herdruk van De loop van de Reest. Met als subtitel“de geschiedenis van een landschap in 10 x 10 kilometer”. Van Meppel naar Hoogeveen.
Prijs € 14,90
Wie verder wil genieten van dit juweeltje aan landschap kan ook uit de voeten met de onlangs verschenen route De loop van het Oude Diep. “Ooggetuige van de wedergeboorte van een Drentse beek”. Van Hoogeveen naar Beilen. 120 Kilometer. Beide routes zijn voorzien van veel historische achtergrondinformatie.
Prijs € 14,90 per boekje.

De mooiste Wandelingen van Luc Quisenaerts. Makkelijke dagwandelingen in de Provence. Geïllustreerd met plannetjes en veel kleurige foto’s. Heerlijk voor enkele uurtjes van de dag.
Prijs € 17,95

Duitsland biedt vanwege een groeiend aantal toeristen steeds meer LAW’s in boekvorm of op handige waterbestendige kaarten met uitsneden waarop de hele route (laparello’s).
Van de nieuwe serie Hikeline, de uitgever van Bikeline, verschenen o.m.:

 • Rothaarsteig
 • Rheinsteig
 • Altmühltal-Panoramaweg
 • Harzer-Hexen-Stieg
 • Rennsteig

De Hermannsweg heeft er een nieuwe uitgave bij. Deze bij Nederlanders zo bekende wandelroute is nu opgedeeld in twee boekjes (west en oost) met duidelijk kaartmateriaal en alle verdere know-how. Het eerste, westelijke, deel gaat van Rheine naar Bielefeld; het tweede en oostelijke deel van Bielefeld naar Horn-Bad Meinberg.

Uitgeverij Rother kon niet achterblijven. Naast een selectie van 30 meerdaagse wandelingen in een prachtige Hüttentrekking in Zwitserland verschenen o.a. de WF’s van:

 • Fichtelgebirge
 • Spessart
 • Taunus
 • Rheinsteig (Rheinburgenweg und Rheinhöhenweg)
 • Kurhessen
 • Rheinhessen

Eindelijk toch herdrukt :de Rother gids Norwegen Süd. Het énige wandelgidsje dat ook routes beschrijft ten zuiden van de Hardangervidda.

Pas herziene en/of nieuwe Rother gidsen:

 • La Palma
 • Kreta WEST
 • Piemont Süd - Monviso bis Ligurischen Alpen
 • Korsika, Eifel
 • Sauerland
 • Thüringer Wald

The Norway Bed & Breakfast Book. Alle b&b’s in Noorwegen beschreven in het Engels, Noors en Duits.
Prijs € 16,95

Hiking Trails of South Africa. Meer dan 250 hikes. Gids met een schat aan informatie.
Prijs € 25,95


Herziene en bijgewerkte uitgaven van Cicerone:

 • Annapurna, Kev Reynolds
 • The Mountains of Romania, James Roberts
 • Écrins National Park, Kev Reynolds
 • Tour of the Oisans ofwel in het Frans: Tour de l’Oisans et des Écrins, Kev Reynolds

The Coast to Coast Walk van Martin Wainwright, Aurum Press 2007. De beroemde route dwars door Engeland nu als National Trail Guide.
Prijs € 20,95

Franse St. Jacobsroute van Le Puy tot de Pyreneeën, ook wel genoemd de Via Podiensis, van Heinrich Wipper, een uit het Duits vertaalde wandelgids. Handzaam en kompakt.
Prijs € 12,95

Via Gebennensis / Via Podiensis. Wandelroute van Geneve via Le Puy naar Saint-Jean-Pied-de-Port. Band 128. Outdoor Stein Verlag.

Rusland, Dominicusgids van Karel Onwijn. De eerste Nederlandstalige gids, circa 320 blz. Eigenlijk een vrij dun boek voor zo’n groot land. Mogen we nog steeds niet alles weten?
Prijs € 22,95


Aanbieding alleen in de Wandelwinkel verkrijgbaar:

En zolang de voorraad strekt in de aanbieding:

 • Walking. Boek met korte reisverhalen van o.a. Paul Coelho, Bruce Chatwin, Reinhold Messner.
  Van € 12,50 voor € 6,-.
 • Echte vrouwen reizen anders. Korte reisverhalen van o.a. Majorie Shostak, Cathy Scott-Clark, Ann Jones.
  Van € 12,50 voor € 6,-.

Beide boeken samen voor € 10,- inclusief (dus gratis) de reisverhalenbundel Wonderbaarlijke Wereldreizigers.

 

 

De Wandelwinkel
Bergkerkplein 5
7411 EN Deventer

0570 615077
info@dewandelwinkel.nl

Routebeschrijving

Bestellen
Hoe kan ik kaarten en boeken bestellen?

ma Gesloten
di 11.00 - 17.30
wo 11.00 - 17.30
do 11.00 - 17.30
vr 11.00 - 17.30
za 11.00 - 17.00
zo Gesloten

Kamer van Koophandel
68917929

Btw-nummer
NL066104671B01

Nordeca

Kartverket

Den Norske Turistforening

Logo Svenska Turistföreningen

Logo Devold

 

de Wandelwinkel Startpagina de Wandelwinkel