Archief nieuwe publicaties
 
Noorwegen
Zweden
IJsland
Faeröer
Denemarken
Ierland
Groot-Brittannië
Duitsland
Frankrijk
Spanje
Zwitserland
Europa series
Wollen truien
Overig aanbod
 

Wandelgidsen en kaarten
Deze opsomming is geen volledig overzicht

Het boekje Wandelsporen beschrijft 60 wandelroutes ten noorden van Deventer tot aan de lijn Kampen, Zwolle, Ommen. Alle routes sluiten aan op het openbaar vervoer: vandaar de naam sporen. Er is veel tijd gestoken in deze gids. € 19,90

In Buitenbenen staan 20 verfrissende tochten, die Nederland van zijn veelzijdige kant laat zien. De gids is mooi geïllustreerd en geschreven door Monica Wesseling. Zij schrijft onder meer voor de bladen Vogels, Op Pad en Grasduinen. € 18,90

Zomer 2005 verscheen het Hollands Kustpad, van Hoek van Holland naar Den Helder, een afstand van 213 km. € 16,40
Zeer binnenkort komt het langverwachte Veluwe Streekpad, een meerdaags, in het rond lopend wandelpad. Een nieuwe druk van het Brabants Vennenpad zit er ook weer aan komen.

Dit jaar verschenen enkele nieuwe wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap. Gelderse Vallei; de gids Gooi, Vechtstreek en Utrecht Noord en tenslotte Limburg met Peel en Grensstreek. Inspirerende gidsen met korte en lange dagwandelingen. Voor voorjaar 2006 zijn gepland IJsselvallei Noord en Achterhoek Noord.

Architectuurwandelingen in Nederland en Vlaanderen. Wandelingen door negen steden langs hedendaagse architectuur. Groningen, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Maastricht, Antwerpen, Gent, Brussel. De gebouwen in deze gids zetten een stad op de kaart. Zie al dit moois wat niet te koop is voor € 17,95.

Geschiedenis op straat Wandelen door historisch Nederland. 17 wandelingen langs oude en nieuwe plekken die kenmerkend zijn voor onze geschiedenis. Voor de meeste wandelingen moet u naar een stad. € 19,50

Abenteuer Rheinsteig, 320 km Erlebniswandern zwischen Wiesbaden und Bonn verscheen in september 2005. Een wandelgids met 23 dagetappes. Zeer geschikt voor voor- en najaar. Weer eens een ander Abenteuer dan het Pieterpad. Makkelijk met de trein te bereiken. € 14,90

De topografische kaart 1:50.000 Rheinsteig is handig om naast de gids te gebruiken.Voor afstekers en omwegen. En om je beter te oriënteren. € 11,99

De wandelgids Rothaarsteig - Erlebnis Wanderführer hebben we al eerder genoemd. Nu weer. Omdat er in Duitsland zo weinig lange routes zijn beschreven. Deze route is in 2003 tot stand gekomen en loopt van noord naar zuid – 154 km – door het Rothaar-gebergte in Sauerland. Lekker dichtbij en een goede keuze voor een aantal dagen er even helemaal tussenuit. € 19,95 Evenals van de Rheinsteig is van de Rothaarsteig een kaart verkrijgbaar. € 13,95

Niet nieuw, toch vermeldenswaardig voor een tussendoorvakantie, zijn de Lannoo gidsen Wandelvakanties dicht bij huis, € 22,50 en Korte bergwandelvakanties, € 19,95. Genoeg goede ideeën om even op stap te gaan. Je hoeft niet ver weg voor een fijne vakantie. Tenslotte gaat het om de stemming en niet om de bestemming.

Een mooi en goedkoper alternatief voor het kustpad in Zuidwest Engeland is de GR 223 Réf. 200 Tour du Cotentin in de Manche streek, het noordwestelijke deel van Normandië. De gids, in september 2005 herzien, is nu in kleur uitgegeven. Het pad is bijna geheel onverhard en gaat voor het grootste deel vlak langs de zee. Het kustgebied is iets leger qua bebouwing dan de Bretonse kust. Hoge kliffen, duinenrijen, stenige- en zandstranden, akkertjes omheind met begroeide muurtjes, piepkleine vissershaventjes, vuurtorens, baaien en snoezige dorpjes waar je ook kunt eten en overnachten. Wildkamperen mag niet maar kan wel. Genoeg plekjes.

Nieuw in het uiterste noordwesten van Bretagne is de GR 34 Réf. 347 Les Abers, le Chemin des Phares. Dit kustpad in Finistère is het laatste gidsje om de gehele kustroute in Bretagne te completeren. De eerdergenoemde GR 223 Tour du Cotentin in Normandië sluit op de GR 34 aan.

Ook een nieuwe druk en ditmaal in kleur is de GR 34 Réf. 346 Côte de Granit Rose welke langs de noordkust van Bretagne loopt. Van Saint-Brieux naar Morlaix. Door Hans Moll, in het boekje Wandelen in Europa omschreven als groots en meeslepend wandelen. Rustgevende geluiden van golven die over kiezelstenen rollen. Je kunt uren naar de zee turen. Drooglopende en volstromende estuaria vanwege de enorme verschillen tussen eb en vloed.

Langs de kust van de invasiestranden en verder in het binnenland omgeving Bayeux een 25-tal wandelingen in de gids Le Bessin à pied, PR Réf. P141. Mooi achterland. Uitstekend gebied voor de liefhebbers van streekgerechten. Vergeet niet de camembert, calvados en cider. Overdag loop je het er wel weer af.

De dikke topo-guide GR Réf. 800 Les GR de Picardie in het noordwesten van Frankrijk is van december 2004. In deze gids staan 1500 km wandelpad beschreven. Hier kun je even mee vooruit.

Met de PR Réf. D011 L’ Aude, Pays Carthare à pied ben je in het zonnige zuiden van Frankrijk aanbeland. Gids met 44 wandelingen in het katharengebied. Zo goed als het hele jaar rond bewandelbaar.

Ditzelfde geldt voor de 24 wandelingen in de gids Le Var à pied, PR Réf. D083. En bord de Méditerrannée ou en altitude, bercé par le chant des cigales sous le soleil du Midi, le Var est à vous.

Engelstalig : Walks in the Cathar Region, uitgegeven door Cicerone. 16 dagwandelingen in het land van de katharen, omgeving Carcassonne, aan de noordkant van de oostelijke Pyreneeën.

Basque Country in de westelijke Pyreneeën is een nieuwe wandelgids uit de bekende Sunflower serie. Het grootste deel van het gebied ligt in Spanje. Van Spaans Baskenland is verder weinig aan wandelboeken leverbaar. Laat u verrassen in dit charmante gebied.

De 15 mooiste huttentochten in de Pyreneeën – comfortabel wandelen van hut naar hut, van Ton Joosten. € 16,50.

Vaak verschijnen er gidsen waarvan je denkt: nou ja. Een enkele keer is het een godsgeschenk. Zo ook nu met de binnenkort te verschijnen Dominicus Adventure gids van Jolanda Linschooten Bergtochten in de Zwitserse Alpen. Wat ons en u vooral zal bevallen zijn de meerdaagse
tochten uiteenlopend van 4 tot 10 dagen. Bovendien staan er nog een flink aantal dagtochten in deze gids. De schrijfster heeft een jarenlange loop-baan-ervaring. Een TOPPER voor € 21,50.
Ook verschijnt begin 2006 de tweede druk van het eerste succesvolle boek van Jolanda Linschooten Bergtochten in Noorwegen. Alweer een Dominicus Adventure uitgave. € 32,50

In dezelfde reeks is dit najaar verschenen Trektochten in Patagonië en Vuurland van Henk Filippo. De gids gaat over bijna alles wat je moet en wilt weten van Patagonië. € 21,50
“What am I doing here”, een boek van Bruce Chatwin over Patagonië moet u ook lezen. Antiquarisch verkrijgbaar. Voor de liefhebber en de snelle beslisser hebben we nog enkele Bruce Chatwin T-shirts met deze tekst. € 25,00

Ook Bergwandelen in British Columbia, Yukon en Alaska van Frank Maas is een Dominicus Adventure uitgave. Buitengewoon informatief en inspirerend om een nieuw gebied aan te boren. Een boek voor de juiste voorbereiding. € 24,95

Nog enkele nieuwe Cicerone gidsen verdienen de aandacht. The Mountains of Romania. De flaptekst: Eén van de mooiste wandelgebieden van Europa, de Karpaten in Roemenië. Goedgemarkeerde paden, berghutten en dun bevolkt. Voor een bijzondere wandelervaring.
The Julian Alps of Slovenia, is een stevige gids met 4 meerdaagse en 57 dagtochten in een nog niet plat gelopen berggebied. Haast u.
Het derde Cicerone gidsje Trekking in the Apennines, The Grande Escursione Appenninica oftewel de GEA biedt de wandelaar een tocht van ongeveer 3 weken tussen de 400 en 2000m door een prachtig afwisselend landschap, vol bloemen en weinig andere wandelaars. Lekkere streekgerechten onderweg. Che cosa c’ è oggi?

In de Sunflower serie verscheen onlangs de Nederlandstalige gids Umbrië en de Marche, een gids met 37 wandelingen en 8 autotochten (voor de liefhebber). Een gebied met de juiste afwisseling: dorpen, stadjes, natuur, architectuur en overal een goede cucina italiana.

Turijn Geschiedenis en smaak van een hoofdstad. De eerste Slow Food-reisgids in het Nederlands! En dan nog wel over de stad van de Olympische Winterspelen 2006.
Ook vindt in Turijn het tweejaarlijkse Slow Food-evenement Salone del Gusto plaats, de belangrijkste beurs op dit gebied. Met deze gids kom je bij de lekkerste restaurantjes. En natuurlijk de beste winkeltjes en markten kun je er in vinden. Veel wandelen + goed eten = gezond blijven.

Bij uitgeverij Rother lichten we de volgende nieuwe wandelgidsjes eruit: Costa Brava, Katalonien Ost – Pyrenäen bis Barcelona. 50 dagwandelingen in de mooiste gebieden.
Costa Daurada Katalonien Süd – Barcelona bis Naturpark dels Ports. Een goed boekje om in dit deel van Spanje bij je te hebben.

Naar Frankrijk met een Duits gidsje? Er is nu een aantal wandelboekjes van Rother. Alle deeltjes bevatten zo’n 50 wandelingen. Nieuw is de wandelgids Bretagne, en in midden Frankrijk de Auvergne mit Masif Central en voor het katharengebied (en wijngebied) de wandelgids Languedoc – Roussillon.
Voor de Alpen de volgende nieuwe gidsen: Dauphiné – Parc Des Écrins- Haute Provence, het Parc National Vanoise, en de al eerder verschenen gids Seealpen, in het Frans Alpes-Maritimes geheten, met wandelingen in de Mercantour en de Merveilles.

Overige Duitstalige Rother gidsen (een aantal zijn ook in het Engels verkrijgbaar) voor Franse
gebieden zijn: Vogezen; Provence; Côte d’Azur; Pyrenäen, deel 1, 2 en 3.

Terug naar boven

Wandelen met passie: een eindeloos stappenplan naar harmonie en geluk. Dit boek is een spirituele benadering van het wandelen. Enkele trefwoorden: body & mind, meditatie, over conflicten heenstappen, sporen van vrede, maar ook: de juiste uitrusting, schema’s voor wandeltraining, goede loophouding, calorieën en hartslag. Kortom, dit boek is een inspirerende gids op weg naar een goede gezondheid. Een bestseller in Amerika. € 14,90

Verder lezen: Lopen loutert, over de spiritualiteit van het wandelen. Ook hier de trefzinnen: lopen om te leven, lof der langzaamheid, spiritueel genot. Lopen loutert nodigt je uit om van je wandeling een actieve vorm van meditatie te maken. € 14,95

Terug naar boven

Een schitterend gids is het geworden - hoe kan het ook anders – de Van Gogh route, fietsen met Vincent tussen Nuenen en Auvers-sur-Oise. Je fietst afwisselend door een rustige landelijke omgeving alswel door enkele grote steden. Onderweg kom je langs musea met een Van Gogh collectie, want dat hoort erbij. Nuenen (Eindhoven), Otterlo, Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Antwerpen, Brussel enzovoort 900 km naar Parijs. Een zowaar culturele als sportieve fietsvakantie. € 19,50.
Met behulp van de gids Fietsen naar Parijs van Paul Benjaminse kun je van Parijs terugfietsen naar Maastricht of Amsterdam. Van Parijs naar Maastricht is 490 km. € 15,00

Vincent van Gogh T-shirt. Nog slechts enkele exemplaren!

Terug naar boven

In Noorse Turkart serie zijn de volgende wandelkaarten nieuw:

 • Sogndal-Leikanger, 1:50.000. Het gebied tussen de Sognefjorden en Jostedalsbreen.
 • Besseggen, 1:25.000. Een supergedetailleerde kaart van de Besseggen in Jotunheimen.
 • Rana, 1:50.000. De zuidkant van Saltfjellet-Svartisen Nasjonalpark.
 • Kvaløya, 1:50.000. Dit gebied ligt op de hoogte van Tromsø.
 • Sørøya og Kvaløya, 1:50.000. Het uiterste noorden. De eilanden omgeving Hammerfest.

Verder Noors Nieuws
Er is weer een volledig herziene uitgave van de Til fots i Norge verschenen. In het Noors. Alle 1350 routes staan in deze gids, compleet met looptijden, berghutten en andere accommodatie. Bij de Wandelwinkel verkrijgbaar, € 36,99

Franse Alpen en Corsica: Een nieuwe serie 1:50.000 kaarten van Libris, o.a.:

 • Massif du Mont-Blanc (02)
 • Chartreuse, Bauges, Belledonne, Maurienne (03)
 • Vanoise, Beaufortain (04)
 • Écrins (05)
 • Queyras – Ubaye (06)
 • Mercantour (07)
 • Corse, massifs du nord (08)
 • Corse, massifs du sud (09)

Kompass kaarten, 1:50.000, waarvan de belangrijkste:

 • Unterengadin (98)
 • Oberengadin (99)
 • Val d’ Anniviers, Montana, Val d’Hérens (115)
 • Zermatt, Saas Fee (117)
 • Osnabrücker Land (750)
 • Münsterland (751)
 • Schneifel, Ahreifel mit Prüm & Daun (836)
 • Vulkaneifel mit Gerolstein & Bitburg (837)
 • Hohe Eifel, Osteifel mit Cochem & Koblenz (838)

Terug naar boven

Grote Historische Atlas OverijsselGrote Historische Atlas Overijssel
Prijs: € 49,90
Isbn: 9086450024
Formaat: 23 x 32 cm
Omvang: 168 pagina’s
Bindwijze: gebonden


Grote Historische Atlas GelderlandGrote Historische Atlas Gelderland
Prijs: € 49,90
Isbn: 9086450032
Formaat: 23 x 32 cm
Omvang: 256 pagina’s
Bindwijze: gebonden


Grote Historische Atlas Fryslân / FrieslandGrote Historische Atlas Fryslân / Friesland
Prijs: € 39,90
Isbn: 9086450067
Formaat: 23 x 32 cm
Omvang: 208 pagina’s
Bindwijze: gebonden


Grote Historische Atlas GroningenGrote Historische Atlas Groningen
Prijs: € 39,90
Isbn: 9086450075
Formaat: 23 x 32 cm
Omvang: 152 pagina’s
Bindwijze: gebonden


Grote Historische Atlas Drenthe Grote Historische Atlas Drenthe
Prijs: € 39,90
Isbn: 9086450083
Formaat: 23 x 32 cm
Omvang: 140 pagina’s
Bindwijze: gebonden


Grote Historische Atlas UtrechtGrote Historische Atlas Utrecht
Prijs: € 39,90
Isbn: 9086450040
Formaat: 23 x 32 cm
Omvang: 96 pagina’s
Bindwijze: gebonden


Grote Historische Atlas Noord-HollandGrote Historische Atlas Noord-Holland
Prijs: € 39,90
Isbn: 9086450091
Formaat: 23 x 32 cm
Omvang: 168 pagina’s
Bindwijze: gebonden


Grote Historische Atlas Zuid-HollandGrote Historische Atlas Zuid-Holland
Prijs: € 49,90
Isbn: 9086450059
Formaat: 23 x 32 cm
Omvang: 168 pagina’s
Bindwijze: gebonden


Grote Historische Atlas Noord-BrabantGrote Historische Atlas Noord-Brabant
Prijs: € 49,90
Isbn: 9086450016
Formaat: 23 x 32 cm
Omvang: 240 pagina’s
Bindwijze: gebonden


Grote Historische Atlas ZeelandGrote Historische Atlas Zeeland
Prijs: € 39,90
Isbn: 9086450105
Formaat: 23 x 32 cm
Omvang: 144 pagina’s
Bindwijze: gebonden


Grote Historische Atlas LimburgGrote Historische Atlas Limburg
Prijs: € 39,90
Isbn: 9086450113
Formaat: 23 x 32 cm
Omvang: 156 pagina’s
Bindwijze: gebonden

 

De atlassen die uitgeverij Nieuwland uitbrengt zijn historische topografische kaarten in kleur van rond 1900 met een schaal van 1:25.000.

De atlassen werden in 1989 door de niet meer bestaande uitgeverij ROBAS uitgegeven, maar zijn al zo’n 14 jaar niet meer leverbaar. De groene atlassen van ROBAS leveren antiquarisch inmiddels tweehonderd tot driehonderd euro per stuk op. De nu nieuw uitgegeven atlassen hebben een kleiner formaat en passen daardoor beter in de boekenkast. Ze zijn dikker geworden en het omslag is ook gewijzigd.

Terug naar boven


Aktie pak uw stappenteller en wandel

De Westerse mens roest vast op zijn werkplek. Hij groeit dicht en wordt ziek en ongelukkig. Daarom moet hij bewegen.

Stappentellers kunnen helpen, aldus Hans Moll in het NRC Handelsblad van dinsdag 18 oktober 2005. Slechts 3 procent van de kinderen van 6 tot 11 jaar beweegt voldoende. Wie niet in beweging komt, lijdt al snel aan overgewicht, depressiviteit en osteoporose. Wandelen is volgens ‘bewegingsdeskundigen’ de beste remedie tegen allerlei ziektes. Maar dan moet je wel genoeg wandelen.
Alleen naar de ijskast lopen is niet voldoende. Een stappenteller beweegt mensen om te bewegen. Hoeveel stappen moeten we zetten om gezond te worden of te blijven of om af te vallen? Wetenschappers komen op zo’n 10.000 stappen per dag.

Wie tot en met de zomer 2007 voor 25 euro aan wandelboekjes bij de Wandelwinkel koopt krijgt de Yamax stappenteller er voor € 25,00 bij in plaats van € 29,95.

Volgens TNO is de Yamax de meest betrouwbare stappen-teller. Desgewenst stuurt TNO het rapport op waarin de stappentellers of pedometers zijn getest. Overigens voldoen andere merken ook voor huis-, tuin- en keuken en jezelf -gezond-wandelen gebruik.

Terug naar boven


 

Liefhebbers van Bill Bryson opgelet: Tegenvoeters komt er weer aan. En begin 2006 ook zijn boek Terug in Amerika.

Terug naar boven


 

 

De Wandelwinkel
Bergkerkplein 5
7411 EN Deventer

0570 615077
info@dewandelwinkel.nl

Routebeschrijving

Bestellen
Hoe kan ik kaarten en boeken bestellen?

ma Gesloten
di 11.00 - 17.30
wo 11.00 - 17.30
do 11.00 - 17.30
vr 11.00 - 17.30
za 11.00 - 17.00
zo Gesloten

Kamer van Koophandel
68917929

Btw-nummer
NL066104671B01

Nordeca

Kartverket

Den Norske Turistforening

Logo Svenska Turistföreningen

Logo Devold

 

de Wandelwinkel Startpagina de Wandelwinkel